Статиите на тази страница са публикувани във в-к "Меридиан мач"Милен Петков напусна ЦСКА
Халфът отказа да замине за Англия заради $ 40 000


      Капитанът на ЦСКА Милен Петков не замина със своите съотборници за Нюкасъл, където тази вечер ще се състои вторият мач от първия кръг за купата на УЕФА между Нюкасъл и ЦСКА. Както е известно, Милен реши да бойкотира двубоя заради неполучени пари. Според отлично информиран източник националът нямал никакво намерение да облича повече червената фланелка. В разговор с личния си мениджър Лъчезар Танев халфът заявил, че иска в рамките на две седмици на всяка цена да му бъде намерен нов отбор. Запознати с трансферните дела обаче твърдят, че ако Милен желае да напусне ЦСКА без финансов иск, то той трябва да разтрогне договора си с клуба. Малко след като "армейците" кацнаха на аерогарата в Нюкасъл вчера, изпълнителният директор на ЦСКА Румен Янков разговаря по мобифона с Лъчезар Танев. Импресариото попитал шефа на "червените" дали в рамките на една седмица играчът може да получи очакваните 40 000 долара.

Д.Пенев:„Липсата на Милен не е фатална“
Играчите на ЦСКА разделени на две за скандала


       С отпадането на Милен Петков от групата за мача с Нюкасъл на главата на треньорa Димитър Пенев се изсипаха нови проблеми. Въпреки това Стратега не изглеждаше видимо загрижен от ненормалната обстановка, в която се намира. "Всеки носи отговорност за своите действия. Аз специално не знам Милен Петков да ме е уведомявал лично, че ще бойкотира мача реванш с Нюкасъл. Вярно, че научих това от трети човек, но въпреки това смятам, че Милен Петков беше дължен да ми каже лично за своето намерение. И аз като Румен Янков ще заявя, че едва след мача с Нюкасъл ще мисля по този проблем. Не вярвам отсъствието на Милен Петков да окаже някакво влияние върху моята схема на игра за предстоящия двубой с английския отбор", категоричен бе единственият наставник, стигал с националния ни тим до четвърто място в света. Една част от футболистите на ЦСКА застанаха твърдо зад капитана на отбора Милен Петков. "Аз специално разбирам и подкрепям Милен. Не е нормално да играеш близо половин година, без да си получил нито лев от парите, които са вписани в личния ти контракт", заяви футболист на 28кратните шампиони, който не пожела да бъде цитирано името му. "Милен в момента е разсипан психически. Цяло лято старото ръководство на ЦСКА го размотаваше из Европа, за да му намери отбор, но в крайна сметка той си остана в ЦСКА. Аз също имам да получавам пари, но на този етап не мога да твърдя, че съм готов също да бойкотирам мачовете на нашия отбор", добави друг играч на "армейците". Някои от неговите колеги обаче не подкрепиха Милен Петков. "В крайна сметка Милен трябавше да разбере, че новото ръководство на ЦСКА е изпаднало в цайтнот и е необходимо време клубът да се стабилизира финансово", сподели футболист на ЦСКА също пожелал да не се цитира името му. Мобилният телефон на самия Милен Петков пък вчера цял ден бе изключен, а домашният даваше само заето.

Любо Пенев не пристигна в Англия, вицетата на Батето в групата на ЦСКА
Гацо Стоянов вдига скандал на летището


       Президентът на ЦСКА Л ю б о с л а в Пенев не пристигна с футболистите в Нюкасъл, защото заминал спешно по бизнесдела в Испания. Любо обаче със сигурност ще се прибере в петък, когато трябва да бъде разрешен спорният случай с Милен Петков. Шефът на "армейците" пожелал успех на играчите и обещал, че на всеки петнайсет минути по време на мача ще звъни на мобифона на изпълнителния директор Румен Янков, за да разбере как се развива срещата. По подобен начин двамата процедираха и при предишното гостуване на "червените" на Острова, когато ЦСКА се изправи срещу северноирландския Портадаун в първия предварителен кръг на турнира на УЕФА. В делегацията на ЦСКА обаче е вицепрезидентът на БФС Стефан Орманджиев и другият заместник на Иван Славков на "Кърниградска" д-р Стефан Божков. С отбора също така заминаха легендите на армейския клуб - Георги Денев и Крум Янев. Най-колоритната фигура обаче отново бе Гаврил Стоянов. Бате Гацо направи уникално шоу на аерогарата. Ветеранът се опита да обясни на полубългарски-полуанглийски на служител от летището, че той е един от най-великите футболисти на ЦСКА за всички времена. "Аз момче, съм голяма работа. Мен ме знаят не само в България, но и в цяла Европа. Аз съм многократен шампион с ЦСКА", викаше с пълно гърло неостаряващият бате Гацо.

Студ и 6-има журналисти посрещнаха ЦСКА

       След 4-часов полет футболистите на ЦСКА кацнаха в Нюкасъл, където ги очакваше облачно време и температура от 12 градуса. Като типични англичани, домакините очакваха стриктно своите гости. На малката аерогара бяха двама от босовете на "свраките". "Армейците" веднага се качиха на очакващия ги луксозен автобус и заминаха за хотел "Холидей Ин", намиращ се на 15 мили от центъра на града. Около 6-7 фенове на Нюкасъл, облечени с фланелките на любимия си тим, не успяха да видят с очите си българските футболисти, защото дойдоха на аерогарата, 10 минути след като автобусът беше тръгнал. На летището обаче бяха 6има местни журналисти, които веднага нападнаха за интервюта Димитър Пенев и Румен Янков.