Ballagok arrafele az ott allnak mind a falnal: Gogser, Tizsor, Tizsorocs, Trutyi, Lasztminit, SteppenTboy, Var.
Na jol van mondom, azt mutattam az huvelykujammal fofele, azt kegyelem vot ottan nekik. Lasztminit asszongza, hogy nem lehet most mar italozni a vonaton ezert hat elszaladtunk gyorsan egy par Borsodiert, igaz, hogy mar nem volt ido elszaladni erte, de mi megtettuk, mer hogy futasbol sem vagyunk rosszak, kulonosen jol vettuk a vizes akadalyokat.
SteppenT agodott is egy kicsit, hogy most meglatja valaki az ugyvedi kamarabol, hat mondtam is neki, hogy biza egne az en arcom is ha csak ket Borsodival latnanak futni, aztan hirtelen bevillant, hogy ket borsodival futok en is, meg jo hogy vot a szatyorba is vagy egy jopar Borsodi....
Hat igy kezdodott az utazas a vaci szentely fele. Szerencsesen elertuk a vonatot ahol Trutymo es a tobbi ugyes tarsa nagyon
jo helyet foglaltak az ablak melle, kar hogy ajtoablak vot, meg jo is mer'  a meccsen ilyen meg ugysem is nem vot.
Hat ekepp utaztunk csendesen Vacig, mivel inni aztat nem lehetett, mer' a fonok befenyitett volna ezert hat csak szurcsoltunk bejegy par sort, meg ha mar ott vot akkor egy kis sved forrasvizet is, ami mintha man kicsit erjedt lett von'. Hat elbeszelgettunk ottan szepen azt nyitottuk zartuk az ajtot  a le-felszalloknak, megkoszonve a bulin valo reszvetelt a MAV Rt. neveben.
Na, Vac-also. Szep hely vot, amolyan hegyvideki taj, rogton kijis probaltuk, hogy mit bir az ER volumeben, hat Csokonai ha ott lett von' akkor biztos hogy nyomott vona egy ekhos szonettet a zod csikosboros Borsodihoz, de most o nem jott el, mer Lilla befenyitette, azt Furedre kellett menni neki Hamoritavon csonakba notazni....
Kozbe, tobben kertek vona felveteluket a vesebeteg szekcijoba, de nyilvan nem leptettem vona bejoket mer' ezt meg kellett vona beszelni Saxekkal, dejugye ok se nem votak ottan. Jut eszembe: nem alakitottunk ezuttal egy szekciot sem, ezert en holnap utolag kitalalok egyet amig a doktorneni furja majd a fogam...
Namanmost elindultunk a szinhelyre, aholis....Ja, tenyleg jott egy csavo, hogy o Zoli a hegyrol mire Gogser ket vagany folott atvetett neki egy Borsodit...Eleg nagy felelotlenseg lett vona dejagyerek mondta, hogy fekszik a  sinre ha nem kapja el, meg hogy inkabb a szeme folyjon ki. (Ezek persze nem igazak, csak igy romantikus a tortenet....)
Na nagynehezen megerkeztunk egy botba, ahol vettunk hagymas csipszet meg sort meg Limot(!). Egy Limot kesobbre rejtettem el, de oriasi nagy keletje volt am, lehet, hogy ez hozta meg a szerencsenket is.
Aztan atkelven a egy Duna-hidon, ismeros arcot pillantottunk meg: ottan figyelt OZ, akit jol le kellett volna szurni a fonoknek, mivel a tilalom ellenere, mindenkivel ellentetben allitolag szeszesitalt fogyasztott.
Hat aztan beerkeztunk a stadkaba, ahol gondosan ki lettek helyezve a piros-feher es a Borsodis zaszlo is.
A meccs maga nem volt egy nagy derbi, mer' kb. egy helyzet volt a meccsen -a Frunza goljara gondolok- a tobbi meg szinte semmi, de ezzel jar a hatarozott vedekezesunk. Ha jol meggondolom az utobbi ket meccsen eleg szar a helyzetkihasznalasunk: kb. 5 helyzetbol rugtunk 4 golt.
Hat azert nagy orom vot ottan megint dejalelaton Lasztminit fulilasa okozta az esemenyek zajlasat, mer' a Trutyi koyvetlen kozelrol fejbelotte, azt az meg hirtelen felindultsagaba olyat mondott neki amit Trutyi meg meccsen sem szokott egyszer sem kijabalni sohasenem, meg az ellenfelre se sohasenem. Hat aztan mondtam, hogy gyerekek ujjetek el, mint a tyukok, azt
erre lehiggadtak. Azt a vegen kiderult, hogy Ticsor hitte azt vot, hogy a szkulba van, azt katatyszja na hogolyo van...
Na a fonok nehezen ult el, ezert bemostam neki egyet, ha jol lattam akkor SteppenTboy vitte egy kicsit lehiggasztani, ami jol latszik az MTV felvetelen is, a masodik golunknal, hogy ott alltak kulon a dozsasokkal.
Ja, azert kellett ez merassongya allandojan, hogy mijatokomet bamulsz itten te (tenyleg, ez a mutot geci egyszer se mondta, hogy mutot geci...) hujegzerek, arra van a meccs ni. Azt mikor lehiggadt akkor kezdte a Trutyi is. Jo van most ma, mondom, meg kiugrik a vallam, azt ot nem bantottam.
Mindekozben  jol osszefagytunk, kulonosen Var meg en nyavajogtunk, tan kellett vona frizbizni egyet a bilbaoi sapkajaval azt jo bemoyogtunk vona, de ez nem vot igy hat igyekeztunk, hogy elfogyasszunk egy jo hideg sort.
Mikozben bucsuzkodank OZ-tol, Ticsorektol, meg SteppenTboytol oda jon van ot rendorauto, azt kiszallnak vagy otvenen, odajon az egyik bacsi, azt mongya, hogy : Maguk itt mit csinalnak a torveny neveben? Mondom csak oszolunk, mint a kerepesi uton sokan masok. Erre azt mongya a bacsi, hogy akkor bucsuzzunk azt asztalaviszta....Gondoltuk, hogy a bebit mar csak a
kocsiba sutotte el a tobbi bacsi vallveregetesei kozepette... Persze, mondom, ma megyunk is. Azt mentunk.
Meg egy ket nota vot ottan utkozben a kornyek lakoinak nagy megelegedesere, aztan ujra Vac-also, mindenki megelegedesere...Ott aztan ismet kiprobaltuk az ekhot, semmit sem romolott azota.
Vegre gyoztunk, jo erzes volt, es a multkor is egesz jol jatszottunk a Gazos bikak ellen, mar csak 3 potty a 8-dik Gyortol....
 Ja! Sax Gyula hianyaba, nekem kellett megkerdenem egy nenit, aki arra ment a kutyajaval:
    - Csokolom, mennyit eszik? - monda misi.
    - Annyit, mint maga! - monda a neni.
    - Es a kutyaja? - erdeklodik tovabb  misi.
     Erre a neni mar nem valaszolt....Azert ket doboz Pedigre Palival
     jobban sutott vona....
Na erre felszallunk a vonatra, azt man zotyogtunk is Pest fele. Votak meg nagy befenyitesek ottan, mer egyszer a fonok elkapott valamiert.
Erdekes jelenseg volt meg a Trutyi az ajtoban cimu jatek, amikor is beyarult az ajto, a mi Trutyikank probalkozott a zod gombbal es im: az ajto nyilott....Kesobb ajto zar, Trutyink zod gomb, ajto nyil, majd kisvartatva zarult, ekkor Truttyer zod gomb(a, mint Fehervaron) es igy tovabb a vilag vegezeteig...Szep volt Trutyi!
Aztan meg Lasztminit valami animalis dolgokrol beszelgetett Varral, majd mintha elltuntek volna kettesben egy par percre. Szerintem itt Gogser vot a legjobb srac, meg az oreg bacsi, akitol kaptunk egy kis kalacsot meg almat, mert szerinte kegyetlen jo sracok vagyunk, mondta, hogy foleg misi, deja tobbiek se szar gyerekek. Jo fej oreg volt. Szep vot bacsi!
Aztan Pesten elbucsuztunk azt Gogserrel meg ettunk egyet, majd kideritettuk, hogy hol vagyunk, azt ennyivel vot annyi. aki idaig eljutott a sztorejba az jelentkezhet nalam egy Borsodijert...
Na csosztok.
Most mindenkinek kijar a szep volt fijuk! Remelem igy lesz ez szombaton is.
misi